OSMANİYE DEVLET HASTANESİ EK POLİKLİNİKLER VE BİRİMLER AÇILIŞ TÖRENİ
14 Haziran 2018

Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Poliklinikleri ve Yeni Birimler açılışı için gerçekleştirilen törene Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr.Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Vatandaşlar ve Sağlık Çalışanları katılmıştır.
Düzenlenen törende İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz İlimizdeki sağlık hizmetlerinin özellikle Osmaniye Devlet Hastanesinin mevcut durumu hakkında bilgi vermiştir.
Osmaniye Devlet Hastanesi; 1963 yılında hizmete açılmış, 2002 yılında yeni hizmet binasına taşınmıştır. 400 yatak kapasitesine sahiptir. Bakanlığımızın hizmet gereği olarak A-II rol sınıfında yer alan bir hastanedir.İlimizin toplam nüfusuna (527.724) hizmet vermektedir.

Hastanemiz Toplam Kapalı Alan (m²):37.692 , Toplam Oturum Alanı (m²):13.637dır.
Yatak Sayısı:400 , Nitelikli Yatak Sayısı:223, Yatak İşgal Oranı (%):%74'tür.

Hastanemizde 11 Koroner Yoğun Bakım, 5 KVC yoğun bakım, 11 Dahili Yoğun Bakım, 11 Cerrahi Yoğun Bakım, 19 Yenidoğan Yoğun Bakım, 5 Çocuk Yoğun Bakım olmak üzere toplam 91 Yoğun Bakım Yatağı ile hizmet vermektedir.

Açılışı yapılan Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Poliklinikler Hizmet binası 482 metrekaredir.
Açılışı yapılan Ek Hizmet Binasında 15 adet Poliklinik odası mevcuttur. 2 adet Cildiye 1 Kardiyoloji, 1 Beyin Cerahi, 1 İntaniye, 1 Çocuk Gelişimci, 1 Cocuk Psikiyatristi, 1 Psikolog, 1 Psikolog Görüşme Odası, 1 Psikiyatri , 1 KETEM Birimi, 1 Denetimli Serbestlik, 1 AMATEM Birimi, 1 TİG Birimi ve 1 Bilgi İşlem olarak hizmet verecektir.

Osmaniye Devlet Hastanesinde ayrıca ana bina içerisinde yapımı ve düzenlenmesi tamamlanan 6 Yataklı Ek Servis, Bay ve Bayan ayrı ayrı yeni Mescitler, Diyet Polikliniği, Fatura İnceleme Birimi ve Ögrenci İşleri Birimi yenilenmiş ve ziyaret edilecek birimlerdir.

Açılış Töreninde Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Dr.Suat Önal ve Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz yaptıkları konuşmalarında hayırlı olsun dileklerini dile getirmişlerdir.
Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ederiz...
Op.Dr.Tamer GÜLSUR
Başhekim