OSMANİYE DEVLET HASTANESİNDEN GURUR VERİCİ İKİ HİZMET DAHA!!
09 Eylül 2020

Osmaniye Devlet Hastanemize Koronavirüs tanı Laboratuvarı kurduk, ayrıca Eğitim Araştırma ve Üniversite Hastanelerinde uygulanan immün plazma tedavisine başlamış bulunmaktayız.
Daha önceden Koronavirüs şüpheli hastalardan alınan sürüntü örnekleri Adanaya gönderilmekteydi, daha hızlı ve pratik sonuç elde etmek için hastanemiz Merkez Laboratuvarının yanına, 2 adet PCR cihazı, 2 adet biyogüvenlik kabini ve diğer teknik donanım malzemelerinden oluşan PCR Laboratuvarımızı hızlı bir şekilde kurmuş bulunmaktayız. Laboratuvarımızda günlük yaklaşık 350 - 450 test yapılmakta olup,800 test kapasitesine çıkılabilmektedir. Merkez ve ilçelerden gelen tüm sürüntü örnekleri Osmaniye Devlet Hastanemizde çalışılmakta ve sonuçlandırılmaktadır. Laboratuvarımız Sağlık Bakanlığı kalite standartlarında başarı ile hizmet vermektedir. Ayrıca Koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş ve iyileşmiş kişilerin kanlarından elde edilen immün plazmalar hastanemizde kritik hastalarımıza başarı ile uygulanmakta, olumlu sonuçlar alınmaktadır.
Bütün bu çalışma ve hizmetler gurur verici niteliktedir, başarı bir ekip işidir, bu ekipte yer alan tüm Uzman hekimlerimize, Biyolog, Lab teknisyeni, hemşire, otomasyon personelleri,temizlik personellerimize ve emeği geçen tüm diğer personel ve idarecilerimize, ayrıca desteğini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkürü bir borç biliyorum.
Op.Dr TAMER GÜLSÜR
BAŞHEKİM