NÜFUS TESCİL E RAPOR İŞLEMLERİ İLE YENİ DOĞAN KİMLİK OLUŞTURMA ARTIK HASTANEMİZDE YAPILMAKTADIR
13 Kasım 2021

Hastanemizde stant açılarak,
Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışmalar kapsamında; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne (NVİGM) Kamu Sağlık kuruluşları tarafından sistem üzerinden gönderilen e-rapor/doğum raporuna istinaden nüfus tescil işlemi yapılmaktadır.
Standımızı İl Sağlık Müdürümüz Dr.Hasan Öznavruz ve Hastane Yöneticilerimiz de ziyaret ederek işleyiş bakımdan Kadın ve Doğum Uzmanımız Op. İlkan Kayar ve Yeni Doğan Bebek Hemşiresi & Danışmanı Havva Demirci'den bilgiler aldılar. Yenidoğan bebeklerin Tescil İşlemleri yapılabilmesi için;
*Sağlık kuruluşlarında doğumun gerçekleşmesi
*Çocuğun isminin belirlenmiş olması
*Anne ve babanın Türk vatandaşı olması,
*Doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşundan taburcu olunmamış olması
*Sağlık kuruluşundan talep etmeleri gerekmektedir.
Bu işlemler kapsamında Nüfus Müdürlüklerine gitmeden doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşunda yeni doğan bebeğin T.C. Kimlik Kartı, aile tarafından belirtilen adrese; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü( NVİGM) tarafından gönderilecektir.
Emeği geçen herkese teşekkür ederiz..