HASTANEDEMİZDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI KUTLANDI.
06 Ekim 2023

HASTANEDEMİZDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI KUTLANDI.
Hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında etkinlik düzenlenmiştir.Etkinliğe İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ahmet Kara,Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Ender Erikan , Başkan Yardımcısı Dr.Mustafa Yıldız , Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz.Dr.Ersin Peker ,Başhekimimiz Uzm.Dr.Mürsel Koçer ,Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Sultan Okur ,Mhp (KAÇEP)İl Kadın Kolları Başkanı Muhabbet Bayır,Hastane yönetimimiz , Sivil Toplum Kuruluşları,Hastanemiz personelleri ve anne babalar katılım sağlamıştır.
Yapılan etkinlikte Hastanemiz Neonetoloji(Yeni Doğan) Uzmanımız Dr.Özgül Tunç Akbaş ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Op.Dr. Hatun Çolak tarafından“Doğumun ilk 1 saatinde emzirmeye başlanması, ardından 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenme ve 2 yıl veya daha fazla süreye kadar emzirmeye devam edilmesi, israf ve obezite dahil olmak üzere her türlü çocuk yetersiz beslenmesine karşı güçlü bir savunma hattı oluşturması, emzirmenin aynı zamanda bebeklerin ilk aşısı olarak da işlev görmesi ve onları bir çok yaygın çocukluk hastalığına karşı korumasının önemi”anlatılmıştır.Yapılan etkinlikler sonunda Hastanemiz Gebe Okulun'da Emzirme eğitimi alan Annelere Protokol tarafından hediye taktim edildi.
Hastane Yönetimi Olarak Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyoruz.

• 24.jpg
  • 6.jpg