HASTANEMİZDE VE OSMANİYE‘DE İLK DEFA AMNİYOSENTEZ VE KORDOSENTEZ İŞLEMLERİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YAPILDI.
21 Ekim 2023

Hastanemiz Perinatoloji Uzmanı Uzm.Dr.Erdal Şeker tarafından 30 haftalık gebe olan N.K(38) Bebekteki gelişim geriliği ve Anne karnında sıvı fazlalığı şikayetleri olan hastaya,Anne karnindaki bebekten alinan su veya kanlar genetik işlemler için tahlile gönderilebilmektedir.Bu işlemler koryon villus örneklemesi (bebeğin eşinden-plasentasindan parça almak), amniyosentez (bebeğin içinde yer aldiği keseden su almak) ve kordosentezdir (bebeğin göbek kordonundan kan almak).Gebelikte özürlü riski olduğunda yada enfeksiyon durumlarında, bebeğin hasta olup olmadığını kesin olarak ortaya koyan, nadir yerlerde yapılan ve uzman kişiler tarafindan yapilan girişimsel işlemler artik hastanemizde yapilmaktadir.
Koryon Villus Biyopsisi NEDİR?
Koryon Villus Biyopsisi bir iğne ile bebeğin eşinden parça alınmasıdır. İşlem ultrasonografi eşliğinde uygulanır.
Gebeliğin en sık 10-13. Haftaları arasında yapılır.
Amniyosentez NEDİR?
Amniyosentez, ultrasonografi altında bir iğne yardımı ile bebeğin bulunduğu ortama girilip, sıvı örneği alınarak yapılır.
Kordosentez Nedir?
Kordosentez, bebek ile anne arasındaki göbek kordondan ultrasonografi eşliğinde bebeğe ait kan örneği alınması işlemidir.
BU TESTLER İLE bebeğin sağlığı ile ilgili %99.9 doğru sonuç vermektedir.
Hastane Yönetimi Olarak Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz.