HASTANEMİZDE TİROİD İNCE İĞNE ASPİRASYON BİYOPSİSİ YAPILMAKTADIR.
10 Kasım 2023

HASTANEMİZDE TİROİD İNCE İĞNE ASPİRASYON BİYOPSİSİ YAPILMAKTADIR.
Hastanemiz Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr.Kerem Ersoy tarafından ultrason eşliğinde ince iğne aspirasyon biyopsisi yapılmaktadır.
Tiroid ince iğne aspirasyon biyopsisi nedir?
İnce iğne aspirasyon biyopsisi kan alma sırasında kullanılan iğnelerle uygulanan basit ve güvenli bir biyopsi işlemidir. Biyopsi işlemi genellikle korku uyandırmaktadır ancak işlem sırasında kullanılan iğneler çok incedir. Bu nedenle çoğu zaman lokal anestezi olmadan ve önemli bir rahatsızlık oluşturmadan kolayca uygulanabilir.
İnce iğne aspirasyon biyopsisi en sık tiroid kanseri riski taşıyan nodüllerinin araştırılması amacıyla kullanılır. Biyopsi işlemi, iyi huylu bir nodülün kötü huylu olmasına yol açmadığı gibi kötü huylu nodüllerin yayılmasına da neden olmaz.
Tiroid ince iğne aspirasyon biyopsisi, gerekli durumlarda her yaş grubunda ve gebelerde uygulanabilir. Yeterli bir biyopsinin tanısal doğruluğu oldukça yüksektir.