HASTANEMİZDE ANNE DOSTU HASTANE EĞİTİM PROGRAMINA BAŞLANDI..
23 Kasım 2023

HASTANEMİZDE ANNE DOSTU HASTANE EĞİTİM PROGRAMINA BAŞLANDI..
Hastanemiz Konferans Salonunda Anne Dostu Eğitimcisi ve Değerlendirmecisi Ebe Şifa Enişte tarafından sağlık çalışanlarımıza "Ulusal Anne Dostu Hastane"kriterleriyle ile ilgili eğitim verildi.
Verilen eğitimlerde Anne Dostu Hastane olabilmek için izlenmesi gereken adımlar, istenen çalışmalar, anne-bebek sağlığının önemi, hasta mahremiyeti vb. konularda yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca normal doğumun önemi anlatılarak anne-bebek sağlığı açısından yararı da dile getirildi.
Anne sağlığı hizmetlerinin kalitesini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamayı amaçlayan “Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı Anne Dostu Hastane Eğitim Programı” kapsamında gerekli hazırlıklara başlanmıştır.Hastane Yönetimi olarak emeği geçenlere teşekkür ederiz.