13 Eylül Dünya Sepsis günü
13 Eylül 2023

13 Eylül’ün Dünya Sepsis günü olması nedeniyle hastanemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm.Dr. Fuat Yağız tarafından Sepsis hastalığının önemi,erken ve doğru tedavi yönteminin uygulanması hakkında açıklamalarda bulundu.Sepsis,tüm dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu olan ve vücudun enfeksiyona karşı geliştirdiği kontrolsüz yanıt ile kendi dokusuna ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkar.
Sepsisin önlenmesinde genel hijyen, el ve tuvalet temizliği, beslenme gibi faktörler oldukça etkilidir. Sepsisin tanısının konulup doğru tedavi yönteminin uygulanması büyük önem arz etmektedir.
Hastalığa karşı bilinç oluşturmak için "13 Eylül Dünya Sepsis Günü" ilan edilmiştir.