Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
10 Ocak 2022

HASTA  ZİYARET SAATLERİ

Her gün  öğlen 13.00-14.00 saatleri

Her gün akşam 19.00-20.00 saatleri arasıdır.

ZİYARETÇİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

• 3 yaşından küçük çocukları hasta ziyaretine getirmeyiniz. 3-16 Yaş arası çocuklarda ziyarete özel izinle gelebilirler. Bu konuda hemşirenizden bilgi alınız.
  • Hasta ziyaretlerinizi kısa yapınız.(En çok 15 dk.)
  • Hasta ziyaretini en çok 2 kişilik gruplar halinde yapınız.
  • Hastanın Hekimi tarafından ziyarete izin verilmediği durumlarda, ziyaret için ısrar etmeyiniz, bu durumu diğer yakınlarınıza gelerek mağdur olmamaları için bildiriniz.
  • Hastalık bulaşma riski nedeniyle yataklara oturmayınız.
  • Hasta ziyareti sırasında yüksek sesle konuşmayınız.
  • Hasta ziyareti sırasında Sağlık Personelinin serviste yatan tüm hastalara daha kaliteli hizmet vermek için orada olduğunu unutmayınız. Tüm Hastalar adına Sağlık Personelinin önerilerine uyunuz.
  • Hastanız ile ilgili bilgi almak isterseniz aileden 1 kişiyi bilgi almak üzere seçiniz, belirlediğiniz kişiden diğer yakınlarınızın bilgi almasını sağlayarak hastanızın hekimini ve sağlık personelini gereksiz yere meşgul  etmeyiniz.
  • Hekim tavsiyesi dışında yiyecek – içecek getirmeyiniz.
  • Canlı çiçek, elektrikli eşya vb. getirmeyiniz.
  • Hasta odalarında yeme&içme yapmayınız.
  • Diğer hastalar  ile  yiyecek & içecek  alış verişinde bulunmayınız.
  • Hastaların iyileşmesinde hastanın moralinin önemli olduğunu unutmayınız.
  • Hastalarımız ile konuşurken kelimelerinizi özenle seçiniz. Hastanın moralini bozacak,heyecanlandıracak,kızdıracak şeyler söylemeyiniz.
  • Hastalarımıza hekim tavsiyesi dışında ilaç ve reçetesiz satılan alternatif tıp ürünleri ve egzersiz tavsiyesinde bulunmayınız.
  • Sağlık Personeline haber vermeden hastalarımızı yatağından kaldırmayınız, diğer yatak boş olsa dahi yatak değişimi yapmayınız.
  • Hastanın serum, kan ve diğer tedavi ekipmanlarına dokunmayınız. İhtiyaç hissetmeniz halinde sağlık personelinden yardım isteyiniz.
  • Ziyaret saati sonunda,  görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odalarını  terk ediniz.

REFAKATÇİLERİN UYMASI  GEREKEN KURALLAR

• Refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir.
  • Refakatçi olarak kalacak kişilerin18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
  • Hastanıza refakatçi kalacak kişiyi belirlerken mümkünse kronik hastalığı olmayan (Kalp,şeker,sara,astım vb.)kişilerden belirleyiniz.
  • Refakatçi olarak  Hastanızın tedavisi için  kullanılan cihaz, serum, kan vb. gibi tedavi araçlarına dokunmayınız. İhtiyaç hissetmeniz halinde her yatak başında bulunan “Hemşire Çağrı Butonu” na basarak yardım isteyiniz.
  • Hastalık bulaşma riskine karşı hasta yataklarına oturmayınız.
  • Refakatçi olarak hastanız ile ilgilenirken temas öncesinde ,temas sonrasında ve hasta çevresindeki yüzeylerle  temas sonrasında  ellerinizi mutlaka sabunlu su ile yıkayınız veya odalarda bulunan el dezenfektanı ile ovalayınız.Bu işlemi her sefer tekrarlayınız.
  • Hastanın ihtiyacı dışında hasta odasından  ayrılmayınız.
  • Hasta odasında yüksek sesle konuşmayınız.
  • Diğer hasta odalarında gezmeyiniz.
  • Hastanızın düşme riskine karşı yatak korkuluklarını açık konumda (yukarıda)tutunuz.Hastanızın baş ucunda  düşme riskini  belirten yeşil yapraklı yonca işareti varsa yatak korkuluklarını kesinlikle aşağı indirmeyiniz.
  •  Hasta odalarında bulunan televizyonları başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanınız. Doktor vizit saatlerinde ve saat 22:00’den sonra kapatınız.
  • Adınıza düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını yanınızda bulundurunuz. Hastane giriş-çıkışlarında bu kimlik kartlarını güvenlik görevlilerine gösteriniz.
  • Süresi biten refakatçi kimlik kartlarını vezneden yenileyiniz.
  • Hasta yanında  refakatçi olarak 1 kişi kalınız. Refakatçi değişimlerinden servis sorumlu hemşiresine haber veriniz.
  • Hekim ya da hemşire istemi dışında, hastanızı oda dışına çıkarmayınız veya yatağını değiştirmeyiniz.
  • Hastanız ile ilgili herhangi bir sorun olduğunda hemşireye haber veriniz.
  • Hekim tavsiyesi dışında hastaya yiyecek ve içecek getirmeyiniz, hekim  yada hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek – içecek  vermeyiniz.
  • 4207 sayılı yasa gereğince hastane içerisinde tütün-sigara vb. tüketilmesi yasak olup, aksi davrananlara idari para cezası uygulanır.
  • Refakat kartınızı göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanabilirsiniz.