Hastanemiz diyetisyenlerinden Yağmur GÜNDEŞLİOĞLU Kurban Bayramında nasıl beslenileceği ve etlerin tüketilmesi hakkında bilgi verdi.
13 Haziran 2024

Hastanemiz diyetisyenlerinden Yağmur GÜNDEŞLİOĞLU Kurban Bayramında nasıl beslenileceği ve etlerin tüketilmesi hakkında bilgi verdi.
Kurban Bayramı’nda, bayram geleneklerimizden olan tatlı, şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığı artmaktadır. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için; kalp-damar hastalığı, diyabet (şeker) ve yüksek tansiyonu olan kişiler, kurban bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalıdır.
Alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp kurban bayramında da; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman özen gösterilmelidir.