Palyatif Bakım Ünitesi
Palyatif Bakım Ünitemiz 29 Ekim 2017 tarihinde hizmete girmiştir. 4 oda, her oda da 2 şer yatak, monitörlü izlem, oksijen ve aspirasyon seti,tv ünitesi, buzdolobı ,kişisel eşya dolabı ile toplamda 8 yatakla hizmet vermektedir.
Palyatif servisinde Sorumlu hekim,Sorumlu hemşire ,nütrisyon hemşiresi ve yardımcı hemşireler ile ekip olarak hizmet vermektedir.
Palyatif Bakım Nedir?
Palyatif bakım, mevcut hastalıkları nedeni ile tam olarak iyileşemeyen ve yaşam sürecinde desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir bakım ünitesidir.Aynı zamanda ‘destekleyici bakım’ olarak da bilinir. Hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı, hızlı, etkin ve güvenilir sağlık hizmeti sunarak hasta memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak,Hastanın ve ailesinin psiko-sosyal ve manevi gereksinimlerinin karşılanmasını, hastayı ve hasta yakınını evde bakıma hazırlamak için gereken eğitimleri vererek yaşam kalitesini arttırmayı amaçlar.
Hangi Tür Hastalar Yatırılır?
Son dönem onkoloji hastaları,
Medikal tedaviye rağmen istirahatte dahi ağrısı devam eden hastalar,
Oral alımı bozulmuş ağızdan alamayan beslenme desteğine ihtiyacı olan hastalar
İlerleyici nörolojik hastalıklar (Alzheimer,inme,kas hastalıkları)
Evde bakım hizmetleri biriminin ve aile hekiminin yönlendirdiği yatağa bağımlı, fiziksel aktivitelerinin kontrol edilmesinde güçlük yaşayan, başkasının desteğine ihtiyacı olan hastalar palkyatif ünitesine yatırılır.
Palyatif Bakım Desteği Almak İçin Nereye Başvurulur?
Başvurular; palyatif bakım hizmeti almak isteyen hastaların onkoloji polikliniğine müracaatı ile yatırılmaktadır. Ayrıca acilden,servislerden ve yoğun bakımlardan da hasta kabulu yapılmaktadır.