HASTANIN GÖĞÜS BOŞLUĞUNDAN 13 CM BÜYÜKLÜĞÜNDE DEV BİR KİTLE ÇIKARTILDI.
18 Eylül 2018

Osmaniye Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliğinde başarılı bir ameliyat daha gerçekleştirildi.
Ülkemizde belli merkezlerde yapılan, Osmaniye’de de ilk kez yapılan bir ameliyatla bir hastanın göğüs boşluğundan 13 cm boyutunda dev bir kitle çıkartıldı.
Öksürük, nefes darlığı şikayeti ile Hastanemize başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde; göğüs boşluğu diye tarif edilen kalp ve kalpten çıkan büyük damarların bulunduğu bölge olarak tarif edebileceğimiz yerde kitle saptanmış, hastaya gerekli tetkikler yapılmış ve Osmaniye ilinin tek Göğüs Cerrahi Doktoru olan Op. Dr. Ebubekir Aksu tarafından ameliyata alınmıştır. Kitle kalbe ve kalpden çıkan damarlara çok yakın olduğu için kanama olması halinde hayatı risk yaratabileceğinden ameliyata Kalp Damar Cerrahi Uzmanı doktorumuz da eşlik etmiştir.
Göğüs Cerrahi Doktoru Ebubekir Aksu, Kalp Damar Cerrahi Doktoru Ahmet Çakallıoğlu, Hemşire Feride Sağlam, Hemşire Melek Tohumoğlu'dan oluşan ekiple ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından gerçekleştirilen bu operasyonda emeği geçen Hekimlerimiz ve personelini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
Dr.Hasan ÖZNAVRUZ
İl Sağlık Müdürü