Kurumumuzda “Dünya Prematüre Günü” Dolayısıyla Kutlama Programı Düzenlendi.
19 Kasım 2018

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hasan Öznavruz, Devlet Hastanesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, premetüre gününü kutladığını belirtti.
Kentteki hastanelerin fiziki şartlarının iyi durumda olduğunu, hastanelerde anne karnını aratmayan üst düzey küvözlerin varlığının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Op.Dr.Güney Cem Bülbüloğlu'da Prematüre bebeklerin takibinin ve bakımının önemli olduğunu söyledi.
Hastanemiz Başhekimi Tamer Gülsur, hastanede 19 küvözlü yenidoğan yoğun bakım ünitesi olduğunu söyledi.
İlimizin tek Neonotoli Uzmanı olan Doktor Mustafa Akçalı hastanemiz Yenidoğan yoğun bakımda bebeklerimize yönelik verilen bakım ve tedavi hizmetleri hakkında konuklara bilgi vermiştir.
Prematüre bebek bakımında karşılaşılan güçlükleri ve hastanedeki yaşadıkları ile ilgili Prematüre bebek annesi duygularını dile getirmiştir.
Bilgilendirme toplantısının arkasından bebeklerimiz, aileleri ve konuklar tarafından kesilen pasta ile Dünya Prematüre günü kutlanırken renkli görüntülere sahne olmuştur.
Toplantı salonunumuzda prematüre gününün sembolik rengi olan Mor renge büründüğü etkinlikte Prematüre bebeklere Osmaniye Belediyesi tarafından içerisinde çeşitli bebek bakımı için gerekli olabilecek malzemelerin bulunduğu bakım çantası hediye edilmiştir.
Dünya Prematüre günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.