DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
15 Şubat 2019

Tütün ürünleri tüketiminden kaynaklanan kamusal, toplumsal ve tıbbi nitelikteki her türlü zarara karşı yürütülen mücadele kapsamında '' 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü '' tüm dünyada anlamlı ve önemli bir gün olarak değerlendirilmektedir. Bu yıl 9 Şubat günü sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç günü olabilir. Bir bağımlılık olan sigara içiminden kurtulmak için bireysel çabalar çok değerlidir.
Sigara içen bireylerin 9 Şubat 2019 tarihini "TÜTÜN DUMANSIZ VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ" olarak kabul etmeleri ve sigara içen vatandaşlarımız ve yakınlarının bu mesaj doğrultusunda farkındalığını oluşturmak için; Osmaniye Devlet Hastanesinde farkındalık çalışması yapılmıştır.
Dünya Sigara Bırakma Günü Farkındalık standı Hastane Başhekimi Op.Dr.Tamer Gülsur, Hastane İdarecileri, personeller ve vatandaşlarımız tarafından ziyaret edildi.
Dünya Sigara Bırakma Günü Farkındalık standını ziyaret eden vatandaşlarımıza; Sigarayla mücadele kapsamında sigara içip, bırakmak isteyen kişilere, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma hattı ile hizmet verilmekte olduğu ve sigara bırakma poliklinikleri sigarayı bırakmak isteyen kişilere hastanemizde hizmet verdiği bilgisi verilmiştir.