OSMANİYE DEVLET HASTANESİNDE YİNE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ...
26 Şubat 2019

Osmaniye Devlet Hastanesinde 24 günlük bir erkek bebeğe doğuştan kaynaklanan konjenital anomalisini gidermek için özellikli bir operasyon gerçekleştirildi.
Osmaniye Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniğine 24 günlük yeni doğan bebek hasta; Göbeğinden gaita (büyük abdest ) gelmesi şikayeti ile başvurmuştur. Hastanemize yaptığı başvuru sonucunda yapılan tetkik ve muayene sonrasında hastanın göbeğinden gaita (büyük abdest) geldiği tesbit edilmiş ve konjenital bir durum olarak omfalo mezenter kanal anomalisi teşhisi ile vaka değerlendirilmiştir.
Osmaniye Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniğinde görev yapan Çocuk Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Servet Öcal tarafından vaka değerlendirmiş ve hastanın ailesine bilgi verilerek ameliyat olması gerektiği belirtilmiştir. Çocuk Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Servet Öcal, Osmaniye Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniği Personeli ve Ameliyathane Personeliden oluşan ekip tarafından hastaya operasyon gerçekleştirilmiştir. Ekibimiz tarafından Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen operasyon ile hastamızın göbek ve bağırsak arasındaki kanal açıklığı eksize edilerek anastomoz yapılmış ve olumlu bir sonuç alınmıştır.
Çok nadir görülen bir hastalık olan Omfalomezenter Kanal Anomalisini vakasını başarılı bir operasyon ile gerçekleştirerek tedavisini gerçekleştiren Osmaniye Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniğine ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Servet Öcal'a teşekkür eder; Daha önce yaptığı ve yapmaya devam ettiği birçok İLK'den dolayı Osmaniye Devlet Hastanesi çalışanlarına tebrik ederiz.