GERÇEĞİ ARATMAYACAK EĞİTİM VE KURTARMA TATBİKATI YAPILDI
20 Haziran 2019

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Osmaniye Devlet Hastanesi ortaklaşa 2019 Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimliğinde Masabaşı Tatbikatı ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Hizmet birimlerinin bulunduğu hizmet binasında gerçeği aratmayacak bir Saha Tatbikatı gerçekleştirilmiştir.
2019 Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Devlet Hastanesi Başhekimliğince yapılan Masabaşı Tatbikatında olası bir Afet Senaryosu hazırlanmış, Olay Yönetim Ekibi Bilgilendirilmiş ve gerekli önlemler alınması kararları alınmıştır.
Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Devlet Hastanesi Ek Hizmet birimlerinin bulunduğu hizmet binasında görev yapan personelleri yangın ve tahliye konularında uygulamalı eğitimi İtfaiye Müdürlüğümüz ve AFAD ekiplerinde görev yapan eğitimciler tarafından verilmiştir.Çıkan yangını söndürme teknikleri ve alınacak önlemler, karşılaşılan afet anında afetten etkilenen kazazedeler, binalarda bulunan hasta ve çalışanların nasıl kurtulacağı şeklinde bir teorik uygulama İtfaiye Müdürlüğümüz, AFAD ekipleri, UMKE Ekipleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı çalışanları ve Hastane çalışanlarının katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
Yapılan bu eğitim ve tatbikatın amacı Hastanelerimiz ve İdari Binalarımız da bu tür karşılaşabileceğimiz afet durumlarını engellemek adına alınacak önlemlerin çalışanlarımız tarafından bilinmesi, karşılaşıldığı anda herhangi bir kargaşaya meydan vermeden sorumluluk ve görev bilinci ile hem idari kadrolarımız hem hizmet birimlerimiz de oluşturulacak bilinç ile hızlı ve zamanında müdahale edebilecek bir durum oluşturarak afet durumunu en az zararla atlatmak hedeflenmektedir.
Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bu tatbikata katılım sağlayan Osmaniye İtfaiye Müdürlüğüne, Osmaniye AFAD Müdürlüğümüze, UMKE Ekiplerimize ve tatbikata katılan herkese teşekkür ederiz...