İLİMİZDEKİ KORONAVİRUS VAKALARI BASIN BİLGİ NOTU
31 Mart 2020

İLİMİZDEKİ KORONAVİRUS VAKALARI
BASIN BİLGİ NOTU
Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütünce Pandemi olarak ilan edilen Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile Cumhurbaşkanlığımızın, Bakanlığımızın ve Osmaniye Valiliğimizin koruma tedbirleri çerçevesinde ilimizde hizmet veren tüm sağlık kuruluşlarında Müdürlüğümüz İdarecileri ve Sağlık Tesisleri İdarecilerimiz tarafından her türlü tedbir en üst düzeyde alınmış ve uygulama konulmaya ilk anda başlanılmıştır.
Sağlık Bakanlığının pandemi planına uygun olarak hareket edilerek her türlü koruma ve tedaviye yönelik çalışma tüm sağlık kuruluşlarında olduğu gibi Osmaniye Devlet Hastanesinde de yapılmıştır.
İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tüm Kamu ve Özel Hastanelerimizde yapılan muayene neticesinde Covid-19 yönünden semptomları görülen kişiler Olası Vaka olarak değerlendirilip tek kişilik odalarda izole edilmekte ve alının numune örnekleri İl Sağlık Müdürlüğümüz aracılığıyla Adana Halk Sağlığı Laboratuarına gönderilmektedir.
İl Sağlık Müdürlüğümüz aracılığı ile gönderilen numunelerden Sonuçları Pozitif olan vakalar Sağlık Bakanlığı tarafından Pandemi Hastanesi olarak belirlenen Osmaniye Devlet Hastanesi ana binasında oluşturulan bölümde tedavi altına alınmıştır.İlimizdeki Özel Hastanelerde tedavi altında bulunan covit-19 vakası bulunmamakla birlikte hiç bir sağlık tesisinde tıbbi malzeme ve ekipman eksiğimiz bulunmamaktadır.
Sonucu Pozitif çıkan hastaların yakın temaslıları ise 14 günlük evlerinde karantinaya alınarak günlük olarak semptomlar yönünden Müdürlüğümüz birimleri tarafından takip edilmektedir. Evde gözlem altında olan yakın temaslı hastalarımız da korona virusu belirtisi görülenler 112 aracılığıyla uygun koşullarda Hastane nakilleri yapılmaktadır.
İlimizde alınan tüm tedbirler İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır.Sağlık Bakanlığımız tarafından sesli, yazılı ve görsel iletişim araçları ile vatandaşlarımız bilgilendirmek ve Korona Virüsünden korunmak adına alınacak ve uyulacak kurallar an be an kamuoyu ile paylaşılmaktadır.
Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte Yurt dışından gelen veya temaslı olarak tesbit edilen kişilerin 14 Günlük Zorunlu Ev Karantinasına uymaları diğer vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayarak bu hassas konuya göstermiş oldukları titizliğe teşekkür ederim.

#EvdeKal #EvdeHayatVar #HayatEveSığar

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Dr.Hasan ÖZNAVRUZ
İl Sağlık Müdürü