HASTANEMİZDE GEBE OKULU EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
31 Mayıs 2023

Hastanemizde "GEBE OKULU'' Anne ve Baba Adayları ile Ailelerine eğitim hizmeti vermektedir.Osmaniye'de ilk ve tek katılım belgeli olan bu eğitimler ;
Kasım 2015 tarihinden itibaren Gebe Eğitim Birimimiz tarafından ücretsiz olarak talep eden her anne ve baba Adayına ,Online olarak da İl Dışı ve Yurt Dışından da katılımcılarında katıldığı eğitim desteği verilmektedir. Diyetisyen,Psikoloğ,Fizyoterapist ve Manevi Danışmanlarında katıldığı bu egitimlerle;
-Gebelikte ne gibi değişiklikler olur, gebelikte bireysel bakımda nelere dikkat edilmeli, gebelikte beslenmede nelere dikkat edilmeli, gebelikte görülen yakınmalarda beslenme nasıl olmalıdır, gebelikteki tehlike belirtileri nelerdir, gebelik döneminde egzersizler nasıl yapılmalıdır, doğum başlama belirtileri nelerdir ve nasıl hazırlık yapılmalı, doğumda yapılması gerekenler nelerdir, doğum sonu- lohusalık döneminde ortaya çıkan değişiklikler nelerdir, doğum sonu-lohusalık dönemi tehlike belirtileri nelerdir, doğum sonu dönemde yeni doğan bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, lohusalık döneminde egzersizler nasıl yapılmalıdır, emzirmede dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, gebelikten korunma yöntemleri nelerdir, gibi birçok konu hakkında bilgi veriliyor ve karşılıklı paylaşımlarda bulunuyoruz.
-Anne adaylarının; Sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir gebelik ile doğum süreci geçirmeleri
-Doğum sonrası süreçte Lohusalık ve Bebek Bakımı hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmaları
-Anne adaylarının eş ve ailesinin de sürece katılmasını sağlayarak mutlu Aile kapsamında güzel doğum hatıraları oluşturmaları
-Varsa Doğum Korkularını yenebilmeleri hedeflenmektedir.
Başvuru ve bilgi için;
-Osmaniye Devlet Hastanesi C blok 1.kat Gebe Okulu Danışma Birimi
-Telefonla bilgi için,
(0328) 816 84 00 Dahili(3029)
Tüm Anne Adaylarımızı bekliyoruz.